2018. május 20. 21:21 - Kovacsics András

Omega, Gitár Párbaj 1966

Az Omega Fun Club 2011 szeptember 23-i rendezvényén került szóba a Gitár Párbaj és egy kis bizonytalanságot véltem felfedezni Mecky visszaemlékezésében az időpontot illetően. Ezért úgy gondoltam, hogy végleg tisztába teszem a kérdést.

Időpont: 1966 június 18-19.

Helyszín: Budapest, KISSTADION

gp1.jpg

Kisstadion építéséhez 1959 augusztusában kezdtek hozzá, teljes befejezésére 1961-ben került sor, költsége huszonkétmillió forint volt. A stadion melletti épületet, melyben az irodai helyiségek is találhatók, csak jóval később építették meg. Itt volt található a jégkorong-, a bandy- valamint a gyeplabdaszövetség székhelye is. A stadion - 1988-ban felújított világítása révén - alkalmas tévéközvetítésre. Hét rádió-és tévétudósítói fülke van a Kisstadionban. Emellett két kabin áll az újságírók rendelkezésére.

A stadion melletti épületben vannak az öltözők, két szinten négy-négy, közös zuhanyzóval, szintenként harminc-harminc játékosnak biztosítva kényelmes öltözködési lehetőséget.
A hosszú évek során az épület már otthont adott műkorcsolya-, súlyemelő-, valamint kosárlabda Európa bajnokságoknak is. Fontos megemlíteni, hogy évtizedeken keresztül szolgált a hazai jégkorong élet központjául.

A sportrendezvényeken kívül, olyan előadóknak is élvezhette a koncertjét a nagyközönség, mint például Sting, Bonnie Tyler, Black Sabbath, Joan Baez, Emerson Lake and Palmer, Joe Cocker, Deep Purple az Iron Maiden vagy Ákos. Az Omega turnéinak csúcspontját 1969-től a 80-as évek elejéig a Kisstadion-koncertek jelentették, 1987-ben is itt ünnepelték alapításuk 25 éves jubileumát.
Az egyik napon hárman szerepeltünk: Kovács Andor zenekara, a METRO és az OMEGA. Mindhármunk zenekari felszerelése egyszerre volt felállítva a széles színpadon. Játszottunk külön-külön önálló blokkal és a fináléban az Exodus című számot közösen. Ez Kovács Andor gitárművész ötlete volt, amit mind- össze a koncert elött az öltözőben próbáltunk el egyszer.


Nem sokkal a koncert előtt tudtuk meg, hogy Somló Tomi, aki egy cirkuszi csoport tagja volt, kiutazik hosszabb időre külföldre. Érzékenyen érintet minket, mert Ő énekelte az erős fiú számokat. Valójában Wittek Mari mentette meg a csapatot. A sajtóhírek szerint, idézem:

"1966 június 18,19, este 8 az emlékezetes GITARPÁRBAJ, ahol Mari szó szerint leénekelte a színpadról az egész női mezőnyt a Kisstadionban."  


A másik napon léptek fel az énekesek, zömében Express kiséretével, rájuk hivatkozik az összehasonlításban a sajtó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://omega.blog.hu/api/trackback/id/tr6713920608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása